Само 6 дни след смъртта на G DOGG се роди синът му!

  • 22 ноември 2011 20:20

  • 3578
  • 0
Само 6 дни след смъртта на G DOGG се роди синът му!
© Интернет
На първия учебен ден в университета в САЩ Ясен изпаднал в клинична смърт за 7 минути
 

Лекарска небрежност стои зад мистериозната смърт на рапъра Ясен Иванов, по-известен с артистичния си псевдоним G Dogg. Тези подозрения споделиха пред „ШОУ” неговите колеги от лейбъла му Ghetto productions. 31-годишният музикант не дочака да види сина си, който се роди само 6 дни, след като той умря.

„Ясен страдаше от болно сърце, но не това го уби. Инфекция е станала причината той да си замине толкова рано”, обясни пред наш репортер Петър Петков – Ghettoman, продуцент, колега и близък приятел на 31-годишния музикант. По думите му в случая става дума за бактерия, която е атакувала организма на G Dogg и това е довело до септичен шок.

Вероятно фаталното се е случило при операцията, която му беше извършена преди няколко месеца, но това тепърва се изяснява. Аз не съм лекар и не мога да кажа какво точно е станало”, размишлява Петър. Той обаче е категоричен, че Ясен никога не е бил небрежен към себе си и не би допуснал лекомислено да му се усложни и без това тежкото здравословно състояние.

„Той не беше добре, но живееше по-здравословно от здравите хора. Беше възпитан и ерудиран човек, който даже учеше и останалите да не са небрежни към себе си. Винаги внимаваше какво яде и т. н. Точно за това не допускам, че по някакъв начин може да има вина той самият”, разсъждава Петков.

Той разбира за сериозните здравословни проблеми на приятеля си, когато се чуват по телефона. „Ясен беше във Финландия и аз му казах, че искам да му изпратя едно ново парче, което правя. Той ми отговори: „Задължително ми го прати да го видя.

За съжаление обаче отново ме хващаш в болница”, разказва за началото на края човекът от Гетото. Както „ШОУ” вече писа, G Dogg имаше имплантирано скъпоструващо устройство, което поддържаше ритъма на сърцето му, а оттам и самия него жив. За сърдечното заболяване на талантливия рапър се разбира преди 12 години, когато е студент първа година по специалността компютърни технологии в университет в Ню Йорк. Още в първият ден на студентския си живот през 1999 година Ясен разбира, че е болен. Докато тича, за да хване университетския автобус, сърцето му спира и той изпада в клинична смърт.

7 минути G Dogg е между живота и смъртта, като все пак с помощта на местната бърза помощ успява да прескочи трапа. Редица изследвания установяват, че той страда от вродено сърдечно заболяване и животът му оттук насетне е немислим без байпас. Така специалисти поставят в сърцето му скъпоструващо устройство - имплантируем кардиовертер дефибрилатор (ICD).

След 4-годишен престой в Америка Ясен се прибира в родината. Причина за това до голяма степен става съкрушителна любовна връзка
в Страната на неограничените възможности. Рапърът прекарва месеци наред, налегнат от дълбока депресия. През това време стои затворен в дома си и единственото, което прави, е да чете всевъзможна литература. Усамотението разкрива у него таланта на поета и той създава собствен блог за поезия.

Постепенно духът му се успокоява и той започва да мисли за професионалното си развитие. Преминава през няколко големи български и чужди компании, в които работи като компютърен специалист. През това време среща и жената на живота си – Катя. „Тогава вече всичко му беше наред. Той толкова търсеше перфектната жена и накрая я намери.

Имаше високи изисквания за абсолютно всички и със жените беше същото. Чакаше детенце, бизнесът му също вървеше идеално”, разказва пред наш репортер Ghettoman. Творческият живот на G Dogg също е в ренесанс. Той издава два албума – „Отвориочение” и „Около 10 години по-късно...”, както и два съвместни сингъла с Мечока и Jims от неговия лейбъл.

Фенове на G Dogg разказаха пред „ШОУ”, че рапърът винаги се е раздавал на сцената, което обаче му е коствало много. Имало случаи, в които той буквално припадал от натоварването при изпълненията си.

За нормалното функциониране на байпаса му пък се налагала смяна на електроди. Около 5 месеца преди кончината си певецът се подлага на такъв “ремонт” в Националната кардиологична болница в София, но оттогава здравето му се влошава.

Там го оперират по спешност от тромб в крака, а седмица по-късно се налага и още една операция – в „Пирогов”, с която отстраняват хематом от далака му.

Малко по-късно Ясен заминава за Финландия, където има бизнес, като си мислел, че всичко е наред след проведеното лечение. Само дни след пристигането в Хелзинки обаче той рязко се почувствал зле и се налага да влезе в болница. Престоят му там е кратък, тъй като бърза да се прибере в при жена си, която всеки момент трябва да роди първородния им син. Докато той пътувал,

Катя получила тревожно обаждане от финландските медици, лекували Ясен - че той има инфекция на кръвта и моментално трябва да постъпи в болница. Лекарите в Националната кардиологична болница го подлагат на лечение с мощни антибиотици, но за жалост това не помага. На 12 ноември G Dogg издъхва.

Като причина медиците сочат остра дихателна недостатъчност и спиране на сърцето вследствие на сепсиса на кръвта. Трагедията съсипва от мъка родителите му, приятелите му, неговите фенове, както и жена му, която очаква всеки момент да роди. Това става на 18 ноември – 6 дни след кончината на мъжа й и 4 дни след неговото погребение в Централните софийски гробища.

„Роди му се син, който бе кръстен Кирил. Мисля, че не е кръстен на някого специално, просто знам, че Ясен искаше така да се казва”, обяснява Ghettoman за тежащото 3400 грама бебе.

Мистерията около смъртта на G Dogg вече се нищи от здравната ДАНС, научи „ШОУ”. „Назначили сме проверки в двете здравни заведения, в които се е лекувал пациентът, за да разберем какви са конкретните причини за инфектирането на кръвта му”, заяви пред „ШОУ” шефката на изпълнителната агенция „Медицински одит” доц. Златица Петрова. Тя добави, че жалба от роднините на Ясен не е постъпвала при тях, но тъй като случаят действително е твърде притеснителен, те са се самосезирали.

Последвайте канала на

3578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини