Агресивни бездомни кучета хапят жителите на Девин

  • 28 март 2016 09:33

  • 1913
  • 2
Агресивни бездомни кучета хапят жителите на Девин
© Булфото

Бездомни кучета тормозят жителите на Община Девин. Хората се страхуват да излизат вечер и сутрин сами по улиците. За миналата година има над 10 случая на ухапани от кучета, съобщава БТВ.

Една от потърпевшите в кв. "Саята" разказва. „Обадих се на 112. От там ми казаха, че ще сигнализират общината. Не мога да кажа какво е направено, но продължава да си има кучета навсякъде. Аз съм възрастен човек и мога да реагирам, а малките няма как. Страх ги е и бягат, а кучето все повече ги преследва", казва Светлана Топалова.

На същия стрес са подложени и жителите на съседните квартали.

Глутници бродят и в покрайнините на града. Най-много кучета се въртят около сметището. Според общината липсват достатъчно средства, за да бъде овладян проблемът с бездомните кучета.

През миналата година са обезпаразитяване и упойки на агресивните четириноги са били отделени 2000 лева. Общината ще изготви проект за приют до края на годината. Едва след това ще се търсят средства за построяването и издръжката му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1913 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.09 | 08:26

2
на сапун
Сен Лоран

2016.04.09 | 08:26

1
Къде ли е Ив, за да ни каже как всички сме недостойни за тази планета? Кучетата не са агресивни, а си защитават правото да живеят в градовете, които те самите или предците им са построили, нали?

Добави коментар

Водещи новини