Въшки и краста сред децата бежанци в Идомени

  • 24 март 2016 19:08

  • 2822
  • 3
Въшки и краста сред децата бежанци в Идомени
© Getty Images/Guliver

За съмнения за хепатит сред децата в Идомени сигнализира Азхар Аломар, която се е завърнала от доброволческа мисия там. Тези съмнения обаче трябвало да се установят в болнична обстановка.

В началото на другия месец й предстои да отиде на нова мисия на същото място. Пред БНР доброволката сподели, че в бежанския лагер в Идомени имало много случаи на болни деца. Те се оплаквали от разстройство, повръщане, висока температура, респираторни болести и спазми. Част от оплакванията се дължели и на паленето на огньове, а димът е много вреден.

Почти всички деца имали въшки и краста. Азхар Аломар коментира, че имало страшно много известни медицински международни организации, но оставали само с името. На болните се давали рецепти с указанието да си купят даденото лекарство. Аптеки в радиус от 40 км нямало. Екипът на Аломар бил от 10 души.

Те били взели голямо количество лекарства, включително и антибиотици. Оказало се, че лекарствата пак не стигнали. На новата мисия щяло да има още доброволци и щели да вземат още по-голямо количество лекарства.

Азхар Аломар посочи, че броят на сирийците в Идомени е много малък. Имало изключително много други националности. Сирийците основно били жени с деца. На повечето мъжете вече били в Германия. Азхар Аломар изрази съжаление, че терористите вече се свързват с думата Сирия. Терористите разполагали с много пари, а истинските бежанци били в Идомени и живеели в калта.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2822 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.01 | 16:23

3
Татковците избягали отдавна, а зарязали децата и жените във войната.
Българин

2016.04.01 | 16:23

2
Като не им е хубаво в Идомени да отидат в предлаганите им общежития с медицинско обслужване в централна Гърция, а не да нахалстват да минат незаконно няколко граници!

2016.04.01 | 01:40

1
На това се казва свинщина.

Добави коментар

Водещи новини