Панелки с до 35 апартамента в Добрич могат да се санират по нова програма

  • 16 март 2016 07:54

  • 1929
  • 0
Панелки с до 35 апартамента в Добрич могат да се санират по нова програма
©

Основните моменти в процеса на кандидатстване пред Община Добрич за включване на собствениците на сгради в проект „Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради” от Инвестиционната програма на Общината ще бъдат разяснени на среща на 18 март от 18 часа в малката за зала на втория етаж в Общината. Ще участват експерти от Община Добрич и Областния информационен център.

Срещата има за цел да представи пред гражданите условията и процеса на кандидатстване пред Общината, както и критериите за подбор на жилищни сгради за обновяване.

Допустими за участие по програмата са многофамилни жилищни сгради, които са масивни сгради и са проектирани преди 26 април 1999 г. Става въпрос за сгради до 35 самостоятелни обекта, включително с жилищно предназначение, строени по индустриален способ - ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство), ППП (пакетно-повдигани плочи), ЕПК (едроплощен кофраж), пълзящ кофраж и разновидностите им.

Проектът „Енергийна ефективност в административните и жилищни сгради“ е един от най-важните за Община Добрич, обясни зам.-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова. Община Добрич е бенефициент, но реалните ползватели на средствата от ЕС ще бъдат самите граждани, като обектите на интервенция са техните жилища. Йорданова апелира на срещата да присъстват домоуправителите или живеещите в квартали, които ще помогнат да се постигне максималния ефект от програмата с оглед цялостното изпълнение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Това са жк Дружба бл. 56, жк „Балик“ , бл. 38, 23, 26, 63, 10, 8, ул. „Каменица“ бл. 8 вече са си подали документите, ул. „Димитър Ковачев“, бл. 46, ул. „Орфей“ 20, жк „Строител“ бл. 65 и 67”, каза Йорданова. Бюджетът е 3 750 490 лева, в които са включени всички разходи по изпълнение и крайно приключване на санирането на блоковете, обясни Росица Йорданова.

Последвайте канала на

Калина Христова
1929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини