Вдовицата на Емил Шарков: Физическият убиец на Емил не е единственият виновник за смъртта му

  • 14 март 2016 15:53

  • 3342
  • 7
Вдовицата на Емил Шарков: Физическият убиец на Емил не е единственият виновник за смъртта му
©

Нищо не може да овъзмезди липсата на съпруга ми. Остава ни само да работим за доброто му име и да пазим светла паметта му.

Това каза през сълзи във Велико Търново почернената съпруга на баретата Емил Шарков - Милена. Тя допълни, че каузата е да се дава примера му на младото поколение и да не се забравя геройството му. Милена Шаркова сподели, че до дни ще присъства във Варна на откриване на паметник на загинали МВР-служители при изпълнение на служебния си дълг. "В никакъв случай физическият убиец на Емил не е единственият виновник за смъртта му", категорични са Милена Шаркова и бащата на мъртвия спецполицай - Емил Шарков.

Двамата заявиха, че ще продължат да търсят справедливост. Почернената съпруга и Емил Шарков-старши присъстваха на възпоменание по повод 2 години от смъртта на 40-годишния боец пред паметната плоча на спецполицая в двора на Професионалната гимназия по електроника "А.С.Попов" в старата столица, където е учил. Ученици, учители, представители на местната власт, приятели и колеги на Емил Шарков поднесоха венци и цветя на постамента под звуците на песен на "Любе", съобщи Труд.

Кървавият екшън се разигра на 14 март 2014 г., когато отряд от барети обсади жилището на 54-годишния Петко Петков в Лясковец, за да му отнеме незоконно притежавани оръжия. Бившият готвач обаче откри огън срещу командосите, заформи се кървава баня, а снайперисти го обезвредиха със 7 куршума. Въпреки сериозните рани той остана жив, а миналата година бе изправен пред Окръжния съд във Велико Търново и получи доживотен затвор. Петко Петков обжалва присъдата пред Апелативния съд в старата столица, но делото все още не е насрочено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3342 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
реалист

2017.02.09 | 17:54

7
Колко време мина? Цял живот не се скърби жено! Докато си все още млада и що годе хубава си устрой личния живот! Никой няма да ти признае мъките и лишенията, на които се подлагаш сега./дори и децата/ Зная го от личен опит.
пачата е обезщетена порядъчно+краденото от мъжо ѝ

2017.02.09 | 17:54

6
масонска проститутка от циганската партия ГРОБ
Полоковника

2017.02.09 | 17:54

5
Чичо Петко е българския Рамбо!Скоро ще излезе от затвора...ще ходи на мисия
каката на баткото

2016.03.15 | 10:16

4
имената на физическият убиец са - приятелски огън, а не готвача бай Петко , имената на практическите убийци на вашият близък са - Гайков - глупак командващ отряда , Светослав Лазаров -Урко - главен секретар по това време и одобрил с простата си тиква операцията и Цветелин Йовчев - министър и вицепремиер по силовите ведомства!

2016.03.15 | 09:17

3
Новоизлюпената бизнес дама от ГРОБ пак ли реве на обществено място?ОТВРАТ!!!Масоните са проблема на в българската кочина и в цяла Източна Европа.Избийте ги и ще се смени феодалната система.
немасон

2016.03.15 | 08:52

1
Вятър ечи в тиквата ти човекоподобни!

2016.03.15 | 09:17

2
Едва ли някога ще кажат кои са и другите виновници !!

Добави коментар

Водещи новини