Експерт по сигурността: Има сбъркана система на охрана в България

  • 13 март 2016 09:09

  • 3183
  • 8
Експерт по сигурността: Има сбъркана система на охрана в България
©

"Има сбъркана система на охрана в България, сбъркана е в контрола. Ситуацията е проста – когато фирмата по охрана поема едно заведение, тя прави компромис - за броя на охранителите, които ще са там, второ - прави се компромис с контрола, също така се прави компромис и с видео наблюдението, защо има глухи зони. Момчета, които работят по заведенията, са много добре обучени и имат опит, но те влизат в среда, която е пълна с компромиси". Това заяви специалистът по сигурност Маноил Манов в ефира на Нова телевизия по повод последния инцидент в дискотека „Плаза” в София с пребито момче.

„Голяма част от инцидентите са провокирани от човек, който е провокирал първи агресия, а после да се жали в полицията. Присъствам често в нощни заведения и охранителите не посягат без причина. Проблемът е в нашето възпитание, заяви ММА боецът Деян Топалски. По думите му в дискотеките хората, които правят страшни глупости под въздействието на алкохол, са тези, които в ежедневието изглаждат тихи и много възпитани. Топалски попита какво ще е наказанието на битото момче, защото той агресира първи.

Според диджей Дамян поколението е сбъркано. „Като изпият три малки и вземат някакви субстанции - стават супермени и всякакви други герои. Не можем да виним момчетата от охраната. Те работят по 7 дни в седмицата и разни мамини момчета, които са се напили, им посягат, в един момент и на тях им изпушва”, заяви още Дамян. Той добави, че тренираните момчета не създават проблеми.

„Фейсконтролът е задължителен в цял свят. Системата трябва да се изгради, МВР трябва да я проверява, но те чисто физически не могат да го направят. Не може да се разчита на възпитанието, трябва да се разчита на закона”, смята още Манев.

Последвайте канала на

Калина Христова
3183 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.03.14 | 09:20

8
ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ДОКАЗВА, ЧЕ ОХРАНАТА ВЪЗПРИЕМА РАБОТАТА СИ КАТО ФИЗИЧЕСКО ПРЕИМУЩЕСТВО НАД "ПРОТИВНИКА", А НЕ КАТО РАБОТА. ТРЯБВА ОХРАНИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОГРАМОТЯВАТ.

2016.03.14 | 09:20

7
просто заведенията не могат или не искат да дадат пари за читава охрана, освен това и добрите гардове не искат да бачкат в кръчми и там се наемат разни бичмета без много мозък

2016.03.14 | 09:20

6
Работата на охранителите не е да посягат със или без причина. Охраната е професия не начин да си избиваш комплексите.
007

2016.03.14 | 09:19

4
Предлагам бъдещите охранители да полагат изпити като службите за охрана.Тестове на всички нива и най-вече напсихологическо и умствено ниво.

2016.03.14 | 09:19

5
АМА ПОСЛЕ ЩЕ ИСКАТ И ЗАПЛАТИ, А КРЪЧМАРИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ПЛАЩАТ
гошо

2016.03.14 | 09:19

3
"Младежът" явно е някакъв мамин гербераст щом като нокаутирания "Продължаваме напредтдтдт..." веднага започна да пее песни по медиите.Това леке трябва да бъде съдено за побой и вкарано в затвора,а не да му се прави оправдателна кампания от гърбавите.

2016.03.13 | 11:40

2
диджей Маймун да си гледа него си да не говори на ангро

2016.03.13 | 11:30

1
А ЗАЩО ОХРАНАТА НА НЯКОЙ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ДОСЕГА НЕ Е БИЛА НИКОГО А САМО ОТРАЗЯВАТ РЕАЛНИ НАПАДЕНИЯ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ? ДАЛИ ЗАЩОТО СА РЕАЛНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ А НЕ КОМПЛЕКСИРАНИ СИЛАЧИ?

Добави коментар

Водещи новини