Общинските съветници в Кърджали сведоха глави пред жертвите от атентата на Буново

  • 10 март 2016 12:14

  • 762
  • 0
Общинските съветници в Кърджали сведоха глави пред жертвите от атентата на Буново
©

С едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата на гара Буново на 9 март 1985г. започна днешното заседание на Общинския съвет /ОбС/ в Кърджали.

Предложението бе на общинския съветник от БСП Божидар Стоянов във връзка с навършването вчера на 31 години от най-големия по брой на жертвите железопътен атентат в българската история. Всичките 41 съветници станаха на крака и сведоха глави за минута, преди да започнат същинската си дейност.

Двама заместник-председатели на ОбС за мандата 2015-2019 г. бяха избрани на днешното редовно заседание - Юсеин Ахмед и Кадир Мустафов, и двамата от ДПС.

За първи път общинските съветници в Кърджали избират двама заместник-председатели. Досега е бил избиран само един заместник-председател, за последен път през мандата 2007-2011 г. на обществени начала, уточниха от общинската администрация.

На първото си заседание след избора на председател, общинските съветници приеха Правилник за организацията и дейността на ОбС и гласуваха броя, вида, числеността, състава и ръководствата на постоянните комисии. За мандата 2015-2019 г. бе създадена "Наблюдателна комисия" към ОбС и избрана комисия за "Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси".

Последвайте канала на

762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини