Пловдивският кмет: Край с даренията за детските градини

  • 21 ноември 2011 10:54

  • 1664
  • 2
Пловдивският кмет: Край с даренията за детските градини
©

Слагаме край на практиката да се правят дарения под различни форми за детските градини. Това съобщи за Дарик кметът на Пловдив Иван Тотев.

До няколко дни ще бъде подписана заповедта, с която ще се регламентира ясно и прозрачно процедурата за прием в градините и яслите, за да няма съмнения в евентуални порочни практики.

От 1-ви януари ще стартира и поетапно въвеждане на делегирани бюджети в детските градини. Отпуснатите средства ще се ползват предимно за аварийни ремонти, заплати и издръжка на персонала. Има разпореждане всички директори на забавачки да изготвят план-графици за изчистване на отпуските, за да не се налага през лятото да се затварят градини.

Междувременно стана ясно, че водната пластика на Главната улица, известна като „Рендето", ще бъде демонтирана до няколко дни. Цялата подземна инфраструктура ще бъде запазена, за да се изготви нов проект за водно съоръжение в бъдеще.

Последвайте канала на

1664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Галя

2012.10.10 | 17:52

2
/Видяхме доста новоткрити болници на бивши кметове , нищо чудно да видим и нови детски градини на сегашните кметове/ Имах предвид частни болници на бивши кметове , и нищо чудно да видим новооткрити частни детски градини на сегашни кметове .
Галя

2012.10.10 | 17:48

1
От както е седнал на кметският стол Тотев маи се завира само в детските градини за да оплюва директори и учители .Защо не обясни на обществото за колко пари работи една учителка ? Начинаещ учител до 10 год. стаж взема 450 лева .Като сложим данъка смятайте колко остават.Всички учители пътуват което е поне 50-60 лева за пътни.Другото смешно е ,че единствено в Пловдив учителите нямат право да се хранят, да плащат храна и да се хранят в градините. Истината е,че учителите носят сандвичи , крият се в спалнята или в други помещения за да хапнат "на крак" .Децата се учат на културно хранене гледайки дъвчещият помощен персонал. Тотев дава ли си сметка ,че от 10-15 години родителите помогнаха да се подобри базата в детските градини .И то не с много,а максимум от родител по 20-30 лева на година ? Смениха се килими , пердета , накупи се аудиовизуална техника , направиха се детски кътове.Защо господин кметът до сега не разговарял с учители , а се завира из сайтовете да чете клюки и оплювания? И не е ли под достоинството му да приема за нормално писаното от майки които сутрин оставят децата си на грижите на персонала в градинката , после сядат на компютъра и започват да съдят и оплюват хората които в тоя момент треперят за живота и здравето на собственото му дете, учат го да държи лъжичката , бършат нослета ,възпитават , учат децата и какво ли не още .Моето мнение е,че градините са доста скъпо струващо перо за общините и държавата и целта на всичко което се прави в момента е да се закрият държавните градини и се откриват часни.Доста още може да се пише по темата но едва ли това би стигнало до кмета които определено се е заел много сериозно да срине авторитета на градини и учители. Видяхме доста новоткрити болници на бивши кметове , нищо чудно да видим и нови детски градини на сегашните кметове.

Добави коментар

Водещи новини