Студентите питат

  • 21 ноември 2011 09:32

  • 568
  • 0
Студентите питат
© Булфото

Съюзът на младите и студентите смята повишаването на студентските такси за неприемливо и недопустимо.

В период на тежка икономическа криза, тези мерки ограничават и намаляват възможността на българските студенти да продължат тяхното образование и би довело до елитизиране на университетската институция, се казва в позицията на Съюза на младите и студентите СМС относно исканото повишаване на семестриалните такси на студентите и Държавен бюджет 2012, разпратена до медиите.
"Повишаването на таксите е неправилно и неморално и НИЕ - МЛАДИТЕ питаме:

„Защото българските студенти трябва да запълват бюджетните дупки?"
Питаме:
„Каква е справедливостта и принципността в изготвянето на Държавен бюджет 2012, в който икономическите несгоди се заплащат от бедния народ, а икономическите ползи остват за малцина избрани?"
Питаме:
„Как е възможно големите фирми в България да не заплащат данък печалба, а заможните 5% българи да са натрупали спестявания от 41 млрд. лв в банките?"

Само 5,5% от приходите са заложени на Корпоративен данък и под 3% за други данъци (имуществени).
90% от приходите в Държавния бюджет се падат на косвените данъци ДДС и акцизи, които се събират чрез ежедневните покупки и сметки на НАС - българските семейства и на ДОД и вноски по Социални и здравни осигуровки, които се заплащат от всеки един от НАС!
Съюзът на младите и студентите сме за премахване на плоския данък при ДОД и за повишаване на корпоративния данък на 20% още от Бюджет 2012.

Нека управляващите покажат, че се интересуват от ТЕХНИЯ НАРОД, а не единствено към имащите 5%. Нека покажат, какво ги прави по-различни от техните предшественици!

НИЕ сме готови да призовем колегите си на справедливи протести, ако политиката на разделение на управляващите не се промени!"

Последвайте канала на

568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини