15 - метров бор ще светне за Коледа в центъра на София

  • 21 ноември 2011 09:27

  • 3381
  • 0
15 - метров бор ще светне за Коледа в центъра на София
©

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще включи светлините на официалното коледно дърво на общината на 1 декември, съобщиха от „Московска" 33.

Борът е висок над 15 метра и ще бъде украсен с над 800 метра трицветни светещи гирлянди и с над 200 лампи, цветни топки и свещи, обясниха от общината. Най-голямата коледна елха у нас ще е със специални светлини, които не нагряват дървото, за да може то да се запази здраво. Традиционно пред естествения 50-годишен бор, който се намира до градинката пред хотел „Рила", за четвърта поредна година ще се проведе и концертна програма, пише "Монитор". 

Организаторите от дирекция „Култура" на общината са осигурили и фойерверки, които ще озарят софийския център след запалването на коледните светлини.

С коледно-новогодишна украса ще са още десетки булеварди и площади в София. Мрежи от лампички ще има и над пътя за летището - бул. „Брюксел", и над бул. „Васил Левски". Осемметрова изкуствена елха ще бъде поставена в градинката до Руската църква. Градската градина и парковете пред Народната библиотека, Народния театър, НДК и „Кристал" също ще бъдат нагиздени с лампички и празнични фигурки.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини