Неуредици на Централните софийски гробища на Задушница

  • 05 март 2016 16:41

  • 1470
  • 0
Неуредици на Централните софийски гробища на Задушница
© GettyImages (архив)

Хилядите души, които се стекоха на Централните софийски гробища, за да отдадат почит към мъртвите на голяма Задушница, се сблъскаха с редица неуредици, съобщи БТВ.

Единствените автомобили, които са допускани в гробищния парк, са тези на инвалиди. Препоръчва се да се носи не само инвалидния стикер, но и инвалидната карта, и телковото решение. Проверката на документите се извършва по средата на кръстовището пред Централните гробища и така допълнително се затруднява пътната обстановка.

Образувано е огромно задръстване и няма къде да се паркира.

Пуснати са допълнителни автобуси и трамвай по линиите, които отиват до Централните гробища, коментираха от Столична община. От там препоръчват да се използва обществения транспорт, ако е възможно.

Друго неудобство е предизвикано от спряната вода в гробищата. Решението за това е административно и е взето, заради очакваното влошаване на времето и потенциалното замръзване на тръбите.

Отец Илиян напомни, че на днешния ден е редно да си спомним за тези, които са били с нас и да се помолим за покоя и мира на душите им.

По думите на отец Красимир Тонкин хората трябва да внимават с някои от свещениците в гробищния парк, защото не всички са признати от Българската православна църква.

Последвайте канала на

Novini.bg
1470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини