Над 10 000 посетиха Плевенската панорама в празничния ден

  • 03 март 2016 18:18

  • 1412
  • 0
Над 10 000 посетиха Плевенската панорама в празничния ден
© Булфото(архив)

Над 10 000 българи от цялата страна посетиха Плевенската панорама в празничния Трети март. Хиляди участваха в инициативата "Плевен помни" на сдружение "Рицари без броня" и Военно-историческите музеи.

Директорът на музеите доц.Милко Аспарухов отбеляза за БТА, че това масово посещение на историческия паметник, е гаранция, че от поколение на поколение се предава признателността към героите, дали живота си за свободата на България - бойците от Руската имперска многонационална армия, от Румънската съюзническа армия и българските опълченци.

За първи път от покрива на Плевенската панорама бе спуснат 26-метров национален трибагреник. На площадката пред архитектурно-художествения комплекс, въпреки студения повей на вятъра, се състоя родолюбиво тържество, в което деца рецитираха стихове, звучаха патриотични и възрожденски песни, български народни песни и хора радваха хората, развяваха се десетки национални знамена.

Едно от най-малките деца, което трябваше да се представи с рецитация, като видя такова голямо множество пред себе си, се разплака и не можа да изпълни стихотворението, но въпреки това присъстващите, които бяха предимно млади хора с деца, го изпратиха с аплодисменти.

Всички участници в спонтанното тържество получиха грамоти от организаторите.

Последвайте канала на

БТА
1412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини