Най-дългият български трибагреник поведе многохилядно шествие в Стара Загора

  • 03 март 2016 14:05

  • 2596
  • 1
Най-дългият български трибагреник поведе многохилядно шествие в Стара Загора
© Булфото

В деня, в който България чества 138 години от Освобождението си, хиляди старозагорци съпроводиха 330-метров национален трибагреник от центъра на града до Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора.

В първите редици вървяха министърът на отбраната Николай Ненчев, областнинят управител инж.Георги Ранов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров. След тях 3 км път извървяха депутати, политици, свещеници, членовете на дружество "Традиция" и на Прабългарската школа "Багатур".

"Трябва да се гордеем с историята си, с подвига на всички загинали, с нашите сънародници, които ни направиха свободни хора. Трябва да възпитаваме в младите хора и онези, които ще изградят тук бъдещето си, морала и ценностите, оставени от пролялите кръвта си за Родината. България е държава с герои, чийто подвиг трябва да продължим днес", заяви в словото си кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Да живее свободна, независима и просперираща България!", призова министър Николай Ненчев, цитиран от БТА.

Венци и цветя бяха положени на всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора - Паметника на Защитниците на Стара Загора, Мавзолей - костница "19 юлий 1877", Паметника на Трета опълченска дружина и подп.Калитин, Паметника на загиналите воини в Джуранлийския бой и Паметника на загиналите във войните старозагорци.

Празникът ще продължи и в по-късните часове с тържествена заря-проверка и илюминациии от 19.00 часа на площада пред общината.
Финалът на честването ше бъде концерт на група "Епизод" .

Последвайте канала на

2596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
До кога?

2016.03.04 | 01:41

1
Много тарикати не почистват регистрационните си номра през зимата правейки смело нарушения които застрашават живота на останалите. Защо КАТ си затваря очите при тази наглост? Почистват задните фарове, но оставят мръсотияата върху номерата. Солени глоби по хиляди лева трябва да се въведат за подобни престъпления. граждани бършете им номерата защото тези ще блъснат някой от нас и ще офейкат без да им мигне окото.

Добави коментар

Водещи новини