Разширението на метрото до кв. "Хладилника" ще бъде готово на 31 юли, обяви Фандъкова

  • 01 март 2016 14:51

  • 1526
  • 1
Разширението на метрото до кв. "Хладилника" ще бъде готово на 31 юли, обяви Фандъкова
© Булфото (архив)

На 31 юли ще бъде готово разширението на метрото до кв. "Хладилника". Строителството ще бъде завършено в края на юни, а през юли ще бъдат извършени комплексните изпитания по трасето.

Това съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която провери работата в участъка заедно с директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев и кмета на ж. к. "Лозенец" Любомир Дреков. Разширението на втората линия на метрото започна през август 2014 г. и включва трасе с дължина 1,3 км и една метростанция - "Витоша" с общо шест изхода, посочи кметът Фандъкова.

Стойността на участъка е 11 млн. евро, включен в програмния период 2014-2020 г. на ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". В момента се завършват конструкциите на метростанция "Витоша", изграждат се релсовите пътища, архитектурното оформление на станцията, завършват се конструкциите на подлезните части, поставя се оборудване - ескалатори, асансьори, кабелни мрежи, отбеляза столичният кмет.

Тя каза, че с пускането на новия участък се очаква още над 20 хиляди души дневно да използват най-екологичния и модерен градски транспорт. В района на отсечката между бул. "Вапцаров", ул. "Сребърна", ул. "Х. Ибсен", ул. "Филип Кутев" попадат общо над 120 жилищни блокове и над 50 търговски и офис сгради.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.22 | 08:21

1
kurwa

Добави коментар

Водещи новини