Кметове с телефонен указател за бърза реакция при сигнал за бежанци

  • 01 март 2016 10:36

  • 1017
  • 1
Кметове с телефонен указател за бърза реакция при сигнал за бежанци
© Булфото

Телефонен указател с най-важните телефони ще улесняват кметове и кметски наместници в община Царево в подаването на информация при сигнал за бежанци. Това е една от мерките, приети на последния Общински съвет по сигурност, съобщава "24 часа".

През изминалата седмица в повечето населени места на общината са проведени събрания, за да се изясни на хората как да реагират при среща с бежанци и констатиране на незаконно преваващи чужденци на наша територията. Стигнахме до извода, че най-бързият начин е сигналите да получават съответните кметове, а те своя страна да предадат информацията до дежурния на съответния Граничен полицейски участък или на дежурния в Районно управление на МВР-Царево, уточнява кметът Георги Лапчев. Другият вариант е директно позвъняване на 112.

Практиката обаче показвала, че често хората не са подготвени да съобщават необходимите данни, което водело по препредаване и загуба на време. Освен това ще бъдат поставени камери за видеонаблюдение на още места до началото на летния сезон. Локацията ще се съгласува в полицията, уточняват от местната администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.01 | 15:46

1
При среща с бежанци.посока обратно

Добави коментар

Водещи новини