Шефът на Агенция Митници Ваньо Танов почина (обновена)

  • 29 февруари 2016 08:48

  • 76654
  • 0
Шефът на Агенция Митници Ваньо Танов почина (обновена)
© Булфото

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната е починал внезапно тази сутрин. От Министерството на финансите потвърдиха информацията пред Новини.бг.

58-годишния началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин. По спешност е бил откаран към столична болница, но състоянието му рязко се е влошило и е починал още в линейката.

Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Роден е на 22 септември 1958 година в гр. Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 година като инженер във ВИММЕС (Русенския университет "Ангел Кънчев").

В системата на МВР работи от 1985 година и преминава курс за ръководни кадри през 1999 година в Академията на МВР. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната започва работа през 1985 г. като оперативен работник в Първо РПУ-Русе, а през 1991 г. оглавява „Тежки престъпления” в РДВР-Русе. През 1995 г. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната става началник на Второ РПУ-Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор.

През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. За разкриването на извършителите Танов е награден с лично оръжие, отново предсрочно е повишен в подполковник, а само година по-късно – и в полковник. Отличен е с Почетен знак (І, ІІ и ІІІ степен), медал „120 години МВР” и почетно отличие „За доблест и заслуга”.

От 2002 г. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юли 2007 г. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната подаде оставка.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби. Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията. Женен, с двама сина.

От Министерство на финансите излязоха с официално съобщения след трагичната вест: "Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната беше достоен човек, който доказваше, че не всички са лоши и винаги се е борил със злото. Всички ние скърбим за него и изказваме съболезнования на семейството му".

Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната ще бъде запомнен с това, че никога не е спестявал истината по отношение на работата си. Малко преди смъртта си той бе един от малкото, който открито проговори за картел при горивата.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
76654 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини