Кметът на Пловдив тръгва с колело на работа, таксата за Синя зона поскъпва

  • 22 февруари 2016 13:50

  • 1236
  • 0
Кметът на Пловдив тръгва с колело на работа, таксата за Синя зона поскъпва
© Булфото (архив)

Таксата за паркиране в Синя зона - Пловдив ще се увеличи на 1,50 лева, като в тази сума ще бъдат включени ДДС и разходите за операторите.

Това каза кметът на града Иван Тотев, цитиран от БТА. По думите му промяната на наредбата ще влезе в сила от 1 май и предвижда такса и в съботата, с работно време от 10,00 до 18,30 часа. В Централна градска част /ЦГЧ/ ще бъдат въведени и първите три апарата за таксуване за паркиране, на които, според Тотев ще може да се формира билет за време, по желание на шофьорите. На този етап не се предвижда разширяване на зоната, безплатни остават първите 10 минути от паркирането. Най-важната роля на Синята зона е да регулира паркирането и даде на повече хора възможност да ползват ЦГЧ с автомобили, коментира Иван Тотев.

Тотев обяви, че се забранява паркирането непосредствено до сградата на общинската администрация, като паркингът ще бъде вече само за велосипеди. В тази връзка каза, че той също ще си купи колело и ще ходи на работа с него, когато има възможност, но задължително събота и неделя ще ползва велоалеите до Гребната база.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини