Мирослав Найденов: Можем да глобим рибарите, само ако ги хванем с делфина

  • 18 ноември 2011 12:31

  • 832
  • 0
Мирослав Найденов: Можем да глобим рибарите, само ако ги хванем с делфина
©

Рибарите, които убиват делфини могат да бъдат санкционирани само ако трупът на морския бозайник бъде открит в лодката им.

Така министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на отговорни на въпроса на Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен от БСП във връзка със смъртта на делфините от лятото на тази година. Предвидените глоби са между 2 и 4000 лв.

Мъртвите делфини са отговорност на няколко институции – РИОСВ и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, а МВР се намесва само ако става въпрос за извършено престъпление. При нас случаят с изхвърленият делфин при къмпинг „Корал“ беше подаден с 42 часа закъснение, посочи Найденов.

Земеделският министър призова за изработването на правила в случаите на изхвърлени делфини. Ведомството ще поиска от Брюксел финансова помощ, с която да бъде купена екипировка и съоръжения за осигуряването на адекватно патрулиране по крайбрежието.

Последвайте канала на

Novini.bg
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини