Къщата на Цветан Василев в Швейцария била на "Улицата на парите"

  • 20 февруари 2016 11:28

  • 3831
  • 2
Къщата на Цветан Василев в Швейцария била на "Улицата на парите"
©

Филмът "Цветан Василев и КТБ" вече е гледан от българската публика. Това заяви пред БНТ журналистът Маргарита Михнева.

Като пример тя даде случилото се в периода 1994-1996 година, когато властта излезе с един списък на кредитните милионери, в който са били първоначално 3000 души, които не са случайни лица. След това прокуратурата е подготвила 1000 обвинителни акта, но "има ли един осъден", запита Михнева.

"Зимата, в най-престижния швейцарски курорт, гледах Атанас Тилев. Той беше съден за кражба на 54 милиона деноминирани лева от Банка за земеделски кредит. Той вече е невинен, защо - защото Мирослава Тодорова забрави да напише мотивите към присъдата... Мирослава Тодорова от Съюза на съдиите, в резултат на което изтече давността. И сега на Нова година кара ски там. Нашият Атанас Тилев там си е купил къща за милиони, а Мадона си е взела къща под наем", възмути се журналистката.

Според нея изводът от всичко това е, че българските съдии са направили така, че не са успели да уплътнят нито едно обвинение. Същото нещо според нея ще се получи и сега с КТБ.

Михнева разказа още, че в Швейцария е снимала къщата на Цветан Василев. По ирония на съдбата, тя се намира на "Улицата на парите". Оказва се, че тя е купена преди две години на името на жена му за 23,5 милиона швейцарски франка. Отделно от това са дадени 2 милиона за реновирането й, обясни тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
3831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.27 | 16:53

2
Децата на тези са наркозависими отдавна, а те самите са болни хора с по 10 човека охрана и се озъртат 24 часа...
принцеса Сорая от Chemin du Nant-d'Argent

2016.02.27 | 16:53

1
Аржан на френски значи и сребро, но колко по-удобно е за дръжката на микрофон Михнева да раздува клюки по медиите. Нали Пеевски й плаща за това. Докога ще я цитирате тази малоумница?

Добави коментар

Водещи новини