Обществената поръчка за работното облекло на горските служители е напълно законна, обявиха от ИАГ

  • 19 февруари 2016 16:57

  • 1971
  • 1
Обществената поръчка за работното облекло на горските служители е напълно законна, обявиха от ИАГ
© Булфото (архив)

При процедурата за възлагане на обществената поръчка с предмет "Изработка и доставка на униформено представително и теренно облекло за служителите на Изпълнителна агенция по горите и нейните структури" са спазени всички нормативни изисквания. Процедурата не е обжалвана от нито една заинтересована страна.

Това се посочва в съобщение от ИАГ по повод на разпространена в медиите информация за сключен договор по обществена поръчка. През тази година за първи път всичките над 1100 служители ще получат пълен комплект облекло, което включва представително лятно и зимно, теренно лятно и зимно и ризи. За първи път служителите ще получат и качествено теренно облекло, което е водо и термоустойчиво и предпазва горските работници от лошите метеорологични условия. Услугата по поръчката включва изработка, която вече е извършена, както и доставка, която се осъществява по график и до средата на следващата седмица всички служители ще получат облекло, посочват от ИАГ.

Твърдението, че единичната цена - над 1100 лв. за облеклото на един служител, е надвишена четирикратно, е обида за служителите в системата на горите и незачитане на труда на всичките над 1100 работещи в Изпълнителната агенция по горите и нейните структури. През последните 10 години служителите не са получавали теренно облекло, през 2008 г. са получили единствено и само представително облекло, се отбелязва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
няма такава държава

2016.02.20 | 11:45

1
ами гори има ли още?

Добави коментар

Водещи новини