Манолова дава награда на всеки, който разчете фактурата си за парно (видео)

  • 18 февруари 2016 13:39

  • 4731
  • 5
Манолова дава награда на всеки, който разчете фактурата си за парно (видео)
© Булфото

Близо стотина граждани посрещнаха омбудсмана на Републиката Мая Манолова, за да споделят проблемите, които имат с „Топлофикация-София“. Манолова бе посрещната с аплодисменти и цветя, предаде репортер на novini.bg.

Всички помолиха Манолова за помощ. Те й разказаха емоционално проблемите си.

Манолова бе категорична, че Топлофикация е основният монополист. От стъпването й в длъжност при нея са постъпили 302 молби срещу топлофикационното дружество. „Нямам ден, в който да не изляза на улицата и да не срещна гражданин, който да не ми се оплаква за проблемите си“, заяви тя и разказа, че основните проблеми са високите сметки за парно и сградна инсталация. неразбираемата методика, по която Топлофикация определят сметките и неразбираемите фактури. Манолова обяви награда на този, който успее да си разчете сметката.

Другият проблем, е че много често Топлофикация без предварително да уведоми гражданите завежда дело. В някои случаи се стига и до продажба на жилища.

Манолова обясни и какво е направено до този момент. „Идентифицирахме проблема и изготвихме доклад“, заяви тя и съобщи, че е дала на съд такса “сградна инсталация“.

Манолова се е обърнала за помощ и до еврокомисаря по правни въпроси. Провела е и срещи с министъра на енергетиката, с председателя на КВЕР и с кмета на София. Следващата седмица ще проведе среща с представители на институцията.

Пред novini.bg потърпевши от Топлофикация обясниха, че не могат разчитат фактурите си, че им се начислява такса „сградна инсталация“, а те не ползват отопление, че ги съдят без някой да ги уведоми. Някои от потърпевшите водят дела повече от 10 години.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на съобщи днес, че е поискала също така КС да отмени таксата за юристконсулт от 300 лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пеевски

2016.03.08 | 20:21

5
аз я разчетох

2016.03.08 | 20:21

4
Урод, колко години болшевиките сте на власт и не си мръднахте пръста - нали сте на хранилка отвсякъде....

2016.02.29 | 20:00

2
Неправилно е името урод ,по скоро модератора е такъв !
Kuha Leika

2016.03.08 | 20:21

3
Tazi nima li da spre da se napava za mediino prostranstvo I slava .....da vidim kakvo 6te I rodi komunisti4eskata glava

2016.02.19 | 07:03

1
Очаквайте скоро и за Виваком.

Добави коментар

Водещи новини