Тълпи от хора се стекоха за последно "Сбогом!" с Трифон Иванов (обновена+видео+снимки)

  • 17 февруари 2016 12:20

  • 44907
  • 3
Тълпи от хора се стекоха за последно "Сбогом!" с Трифон Иванов (обновена+видео+снимки)
© Булфото

Хилядно множество - от роднини, приятели, познати и фенове, изпратиха Трифон Иванов в последния му път.

Два часа преди началото на поклонението пред тленните останки на Железния защитник тълпи от хора започнаха да изпълват улиците на Велико Търново, съобщи Sportal.bg.

Траурната церемония започна в 13:00 часа в Двореца на културата и спорта.

Припомняме, легендарният защитник почина в събота, едва на 50-годишна възраст. Покоси го масиран инфаркт.

Голяма част от героите от САЩ'94 си казаха последно"Сбогом!" с Трифон Иванов. От Щатите специално за случая пристигна Христо Стоичков, който работи като коментатор за мексиканската телевизия "Телевиса". Очаквано в Търново е и президентът на БФС Борислав Михайлов. Той и Ицо са в лоши отношения, но в името на Туньо преглътнаха враждата помежду си.

Поклонението се забави, тъй като от чужбина се очакваха да пристигнат двете дъщери на покойния номер 3 - Галина и Марина. Tретата дъщеря на Туньо е само на 10 години, а внучката му, която така и не видя, е едва на 4 месеца.

След като се простиха с Трифон в Двореца на културата, неговите съотборници застанаха на колене пред ковчега му, за да отдадат последна почит на своя приятел. Никой от тях не успя да сдържи сълзите си.

Пространството около ковчега на Туньо бе изпълнено с венци и хора, желаещи да се докоснат до него за последен път.


 

Нито един политик не уважи траурната церемония. Макар и заявил, че ще присъства, на поклонението не се яви дори министър-председателят Бойко Борисов, който обаче почете Трифон с цветя от свое име. Да изпрати Туньо не дойде и министърът на спорта Красен Кралев.

До сетния си дъх Трифон Иванов бе шеф на регионалния съвет на Футболния съюз във Велико Търново. Едно от последните неща, които свърши, бе да направи зимен турнир за деца, който се проведе точно в Двореца на културата и спорта в старата столица, където именно бе поклонението днес. Обадил се и до София да пуснат новина в сайта на БФС за събитието, но нито една медия не го отразила.

Предлага се фланелката с номер 3, с която е играл Трифон Иванов, да бъде извадена от националния отбор в знак на уважение към Българския вълк.

Във Велико Търново и в село Самоводене, където се спомина Туньо, е обявен ден на траур.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

44907 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
X

2016.02.18 | 15:58

1
Кофти наистина ама вие медиите поне малко се усещайте ! Сега само за това пишете и говорите и колко ще продължи ?!
отвратена съм

2016.02.18 | 19:18

3
да, отвратена съм от медиите през последните дни ... и от днес ... Туньо приживе се отрече от медийна слава и от тях ... а сега ще се обърна в гроба, погнусен от фалша на медиите
Мен

2016.02.18 | 15:58

2
В ковчега го снимахте човека, мамка ви лайняри...

Добави коментар

Водещи новини