Горни Дъбник въстана срещу закриването на жп гарата си

  • 16 февруари 2016 15:11

  • 987
  • 1
Горни Дъбник въстана срещу закриването на жп гарата си
© Булфото

Над 2000 жители от плевенското село Горни Дъбник са против закриване на тяхната жп гара и от утре започват протести, съобщи в пресклуба на БТА кметът Николина Горанова.

Според нея имало решение за преструктуриране на гарата в спирка, с което населението не може да се съгласи, защото нямат алтернативен транспорт. Ако бъде закрита гарата, 80-годишната постройка ще остане безстопанствена и ще бъде разграбена от набези на крадците, жп съоръженията също ще бъдат разграбени, притеснява се кметът.

Създаден е инициативен комитет от жители на селото и съседни селища с председател Петко Горанов, който събира подписка за запазване на гарата. Според Горанов двете големи зърнообази край жп гарата трябва да се върнат към обслужване от БДЖ - "Товарни превози", вместо да използват както в момента тежкотоварни автомобили.

ТИР-овете, които преминават през селището със зърно, са разбили две селски улици, а над 100 къщи са с напукани тавани и стени, причинени от трусовете на тежките коли, каза Павлин Павлов - жител на селото.

Йоланда Костова заяви, че учители, ученици, студенти и пенсионери искат запазване на екологичния и сигурен железопътен транспорт, с който пътуват до Плевен и други градове с намалени цени. Автобусен транспорт нямат - често пъти преминаващи автобуси оставали пътници от селото, защото били препълнени. Жителите на селото започват протестите утре в 9.00 ч. с надежда, че за 4-ти път ще спасят гарата.

Последвайте канала на

987 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.17 | 07:52

1
SVALETE KURVATA BOIKO OT VLAST !! TOI ZAKRIVA BULGARIA NE VIJDATE LI!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини