Ген. Червенков: ЕС не трябва да изоставя Гърция заради бежанците

  • 15 февруари 2016 14:46

  • 1550
  • 0
Ген. Червенков: ЕС не трябва да изоставя Гърция заради бежанците
© Булфото

Изграждането на нова граница по линията Македония – България и изолирането на Гърция, каквото е желанието на някои европейски страни, ще увеличи наплива от бежанци към страната ни. Това каза пред БНР бившият началник на военното разузнаване и министър на вътрешните работи в служебното правителство на Ренета Инджова ген. Чавдар Червенков.

Ген. Червенков посочи, че анализите от последните две години показват, че основният поток бежанци се насочва по направлението Гърция – Македония – Сърбия – Германия: "Това, обаче няма да продължава вечно, особено ако се реализира идеята на страните от Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Словакия и Унгария) външната граница на Европейския съюз да мине по границите на Македония, България и Гърция и границата на България и Турция. Представете си, че тази граница бъде пробита, което е много вероятно, къде ще бъде следващият рубеж, на който Централна Европа ще се отбранява. По Дунава, най-вероятно".

Според ген. Чавдар Червенков тази идея трябва да се отхвърли категорично. Той е на мнение, че Гърция не трябва да бъде изоставяна в проблема с бежанците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини