"Топлофикация-София" обеща почти 90 млн. лв. на "Булгаргаз" до края на 2011 г.

  • 17 ноември 2011 18:11

  • 898
  • 0
"Топлофикация-София" обеща почти 90 млн. лв. на "Булгаргаз" до края на 2011 г.
©

"Топлофикация-София" няма да остане без газ, защото до края на годината се ангажира да преведе близо 90 млн. лева на "Булгаргаз". Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

"Имаме повишена консумация от една страна заради това, че имаме 5 000 нови клиенти, които са се присъединили към мрежата, а от друга страна, че повече енергия е потребена за затоплянето на сградите. Знаете, че преди да включим парното отопление в София имаше няколко дни, които бяха с доста ниски температури, отговори директорът на "Топлофикация-София", отговори Стоян Цветанов на въпрос много ли е сметка от 100 лева за половината от месец октомври".

Задълженията на битовите абонати към "Топлофикация-София" са над 246 милиона лева, а в резултат на мерките по събираемост са събрани около 50 милиона лева повече, предаде БНР.

"Голяма част от тези задължения са просрочени с години, по тях не е работено. От началото на годината досега само от съдебни дела сме събрали 11.5 милиона лева. До края на годината очакваме те да надхвърлят 14 милиона", каза Цветанов.

"Топлофикация-София" е поела ангажимент до края на годината да преведе между 85 и 90 милиона лева на "Булгаргаз" по задължения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини