Стартира засилен контрол на пътни полицаи за наличието на винетни стикери

  • 12 февруари 2016 18:09

  • 1901
  • 4
Стартира засилен контрол на пътни полицаи за наличието на винетни стикери
© Булфото

Започват проверки на пътна полиция на територията на цялата страна. Униформените служители ще контролират шофьорите за наличието на винетни стикери. Полицейските действия ще се синхронизират с местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на АПИ.

Припомняме, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер. При заплащането й се издава ценна книга, наречена “винетка”, която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища. Винетката се състои от две части.

Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство (ППС) и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци.

Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи. Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата. Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1901 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.02.25 | 13:30

4
Много ми дреме карам си без винетка да го духа министърката
каката на баткото

2016.02.25 | 13:30

3
прекрасно, но когато ме спрат и проверят ,че надлежно съм придобил и заплатил винетка , а до колата има дупка на пътя,аз кой да санкционирам- КАТ или свинетка или двете страни защото са ми излишни!?

2016.02.25 | 13:29

2
От къде на къде ще купувам винетка ?? Пътищата да не са собственост на Павлова ,Борисов и АПИ?????
dolooooo

2016.02.13 | 17:33

1
doloooooooooooooooooooo

Добави коментар

Водещи новини