Многодетен баща плаши със самозапалване

  • 17 ноември 2011 13:28

  • 1193
  • 0
Многодетен баща плаши със самозапалване
© Булфото

Казват, че надеждата умира последна. За един баща на пет деца, тя обаче отдавна е мъртва. Старозагорецът Емил Стоянов с горчивина признава, че е стигнал до дъното на отчаянието заради бездействието и бездушието на институциите и е готов да се ...самозапали, предаде Дарик.

Предисторията: многодетното семейство на Емил купува с ипотечен заем от 20 хиляди евро етаж от къща в старозагорския квартал „Самара 2". Собствениците на втория етаж от къщата заваряват металната врата, която позволява на 7-членното семейство да използва общите помещения. Емил осигурява отделен вход към жилището си, но получава заповед от РДНСК за събаряне на застроеното. Днес преди обед разпореждането трябваше да бъде изпълнено, заповедта обаче е отменена от Районна прокуратура до изясняване на фактите. На 28 ноември е насрочено дело в Административния съд.

Старозагорецът е запознал с проблема кмета Живко Тодоров и депутата Недялко Недялков, които са обещали съдействие. Емил Стоянов стига и до Министерски съвет. Поискал е среща с премиера Бойко Борисов, оставил е жалба и молба до него за компетентна помощ.

След години бродене по институции, преписки, жалби, хиляди левове за адвокати, морални и емоционални щети, се оказва, че единственият изход за безработния баща е да се самозапали. Крайната му постъпка е продиктувана от неверните данни в документите, от безхаберието на РДНСК и ДНСК. „Имам малък светъл лъч на надежда. Ще изчакам решението на съда", споделя Емил Стоянов.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини