Вдигат заплатите на митничарите

  • 09 февруари 2016 15:26

  • 1964
  • 3
Вдигат заплатите на митничарите
© Булфото

Средно с около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв. Това обяви шефът на Агенция „Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната в предаването „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

„Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора", каза още той. По думите му, ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса. „Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград", съобщи той, без да уточнява за кое говори.

Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде „използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1964 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
galini

2016.02.12 | 15:27

3
zazto ne se li naiadoxa
гошо

2016.02.12 | 15:27

2
Много се радвам, защото тези хора едвам вързваха двата края. Сега вече ще могат да си купуват и самолети. Спасиха се от немотията. Браво!

2016.02.10 | 06:45

1
И точно в кой момент стана икономическият растеж от 4,5% че започнаха в държавният сектор с 50% да си вдигат заплатите. Значи сега ще взимат рушвети +по висока заплата егати корупцията!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини