Михаил Константинов: Бежанците са едни ходещи касички (видео)

  • 08 февруари 2016 07:48

  • 3098
  • 0
Михаил Константинов: Бежанците са едни ходещи касички (видео)
© Булфото (архив)

В България има десетки КПП-та. Защо никой не минава през тези КПП-та? Там бежанците ще бъдат посрещнати и ням да има нужда да лазят през границата. Ако тези бежанци тръгнат да минават така през саудитската граница, ще бъдат застреляни. Аз се чудя какви са тези родители, които качват децата си на една гумена лодка и рискуват живота им.

Това каза в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Той коментира инцидента с починали бежанци в Странджа. Всички извършват престъпления. От бежанците, през каналджиите. Самите бежанци са едни ходещи касички. Те идват с по 5 000 евро, скъпи телефони и раздават тези пари. Това води до разцвет на каналджийството. Очевидно е, че ще се стигне до затваряне на границата, прогнозира той.

По темата участие взе и главен комисар Антонио Ананиев, директор на "Гранична полиция". Задържаните бежанци се самоопределят като иракчани. Те се групират в четири семейства. Тази информация е по техни данни и предстоят още разследвания. Към момента състоянието им е стабилно. Бежанците правят опити да преминат по много начини нашата граница, но не искам да коментирам тази тема, защото ще провокирам нови такива опити. Към момента нямаме индикации, че бежанците правят опити да влизат у нас по море. Персоналът не ни достига, категоричен беше Ананиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини