Оневиниха Лъчезар Иванов за конфликт на интереси

  • 16 ноември 2011 20:44

  • 898
  • 2
Оневиниха Лъчезар Иванов за конфликт на интереси
©

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов не е бил в конфликт на интереси, сключвайки консултантски договор със зъстрахователното дружество "Евроинс" АД. Това реши Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси след продължила няколко месеца проверка.

Според членовете й Иванов не е извършил нарушение, внасяйки промени в Закона за здравното осигуряване, тъй като те били свързани основно с работата на здравната каса, а не със застрахователния бизнес. Освен това консултациите му за "Евроинс" се отнасяли за дейности извън територията на страната, пише "24 часа".

Иванов обаче ще бъде глобен, защото не е декларирал консултантския си договор в предвидения 7-дневен срок по закона за конфликт на интереси. Санкцията за това е от 1000 до 3000 лв.

Комисията започна да проверява депутата от ГЕРБ за конфликт на интереси по негово искане. Причината бе появили се съмнения около 131 000 лв. хонорари, получени от него за консултации на частни фирми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
я бре

2012.07.23 | 22:38

2
Аве тоа га намира време да спи ? или спестява от неспане ... щото имаше един дето спестяваше от незакусване ... то не ти е раб'та в парламента, комисии, посещение на демонстрации на нови технологии с подаряване на Же Се Ем, консултации на частни фирми ...
винетка, мишо бир.та,калинката от димитровград

2012.07.23 | 22:38

1
гроб спазват на 100% максимата ТАМ КЪДЕТО ИМА ВЛАСТ НЯМА НАКАЗАНИЕ справка............

Добави коментар

Водещи новини