5 блока кандидатстват за саниране в Дупница

  • 02 февруари 2016 08:13

  • 1477
  • 0
5 блока кандидатстват за саниране в Дупница
©

5 са регистрираните сдружения на собствениците на малки блокове с под 36 апартамента, които кандидатстват за безплатно саниране.

С решение на Министерски съвет официално стана ясно, че и малките блокове с под 36 апартамента ще могат да кандидатстват за безплатно саниране. В Дупница в началото на месеца беше проведена информационна кампания и вече 5-ма управители на сдружения са подали документи за безплатно саниране. Трудностите, които се срещат най-често е да се постигне 100 % съгласие от страна на собствениците на жилища, както и да се издирят хора, които живеят извън града или не са в страната.

След като бъде обнародвано решението на Министерски съвет общината ще сформира комисия, която да оцени сдруженията. Тогава ще се пристъпи към втори етап, обясни зам.-кмета Красимир Георгиев.

Първата възможност за подаване на документите от страна на общината е през месец май, когато ще се входират още два проекта.

Красимир Георгиев изрази надежда, че санирането на първите блокове по Националната програма за енергийна ефективност, блоковете с над 36 апартамента ще стартира през месец май.

В началото на този месец ще бъде обявена обществената поръчка за избор на фирма, която да извърши инженерига. Обследването е приключило, но заради допълнителни изисквания на Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявяването на поръчката се е забавило.

Последвайте канала на

Калина Христова
1477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини