В Ловеч събират средства за национално факелно шествие по случай 143 години от гибелта на Левски

  • 29 януари 2016 10:29

  • 1366
  • 1
В Ловеч събират средства за национално факелно шествие по случай 143 години от гибелта на Левски
©

Гражданско сдружение "Ловчанци" и Национално дружество "Традиция" събират средства за организиране на национално факелно шествие "143 години безсмъртие" на 19 февруари, когато отдаваме почит на Васил Левски.

"Всяка година Ловеч - градът, избран от Апостола за революционна столица на националноосвободителното дело, почита с ден на траур и паметно факелно шествие паметта на своя национален герой, кумир и обединител на всички българи по света", заявяват организаторите.

Тази година те възнамеряват във факелното шествие да се включат патриотични организации и граждани от цялата страна.
За целта организират кампания за събиране на средства за осигуряване на необходимите материали, които ще използват при всички бъдещи събития от този характер.

Утре /30 януари/ от 18.00 часа ще се състои благотворителна вечер в Ловеч под мотото "В подкрепа на Ловчанци и НД "Традиция". Такава вечер се организира и в София от Сдружение "Отечество", информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.11 | 09:41

1
Това е най-чистия и истински човек, раждал се по нашите земи. Как не може всички политици и управляващите задници да се поучат от това, което е правил Левски - морал, действия, пример...

Добави коментар

Водещи новини