Пет села в Кърджалийско останаха без дърва за огрев

  • 27 януари 2016 19:32

  • 1521
  • 1
Пет села в Кърджалийско останаха без дърва за огрев
© Булфото

В разгара на зимата пет села от Кърджалийско останаха без дърва за огрев. Някои от засегнатите дори са платили авансово и въпреки това не са получили и кубик дървесина, съобщава БТВ.

В началото на всяка зима хората от селата задължително се запасяват с брашно, олио, макаронени изделия, така че при едно бедствие да имат достатъчно храна. В началото на всяка зима хората по селата задължително се запасяват и с дърва за огрев, за да си осигурят отопление.

От фирмата, която е трябвало да добие и достави дървата за част от селата, се оправдават с кратките срокове. Процедурите за широколистното минаха някъде септември- октомври и просто за всичките тези села няма как да стане за 2-3 месеца да се доставят тия количества дърва, обясни собственикът на фирмата Мохамед Сали. От горското обаче са категорични, че времето е било предостатъчно.

Друга фирма пък взела пари от хората още през октомври и собствениците й изчезнали. Хората вече са убедени, че става въпрос за измама. Докато чакат някой да им върне парите или да им достави дърва, хората се превръщат в бракониери - секат си сами дърва. Ако до 10 дни хората от кърджалийските села не си получат дървата за огрев, се заканват да дадат фирмите доставчици на прокурор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2016.01.28 | 07:26

1
В Кърджали, гора няма ли.

Добави коментар

Водещи новини