Измериха наднормени стойности на серен диоксид в Перник

  • 26 януари 2016 15:05

  • 1051
  • 1
Измериха наднормени стойности на серен диоксид в Перник
©

Наднормени стойности на серен диоксид са измерени в центъра на Перник вчера, сочат данните от бюлетина за качество на атмосферния въздух, публикуван в интернет страницата на Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/.

Превишението на средночасовата норма е 1,07 пъти, а на средноденонощната - 1,12 пъти. Според експертите от Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ - Перник превишенията "се дължат на битово отопление, промишлени дейности, неблагоприятни метеорологични условия".

Регистрираните вчера превишения в центъра на Перник са малко по-ниски от измерените на 24 януари /неделя/. Тогава стойностите на серен диоксид бяха 1,13 пъти над средночасовата норма и 1,41 пъти над средноденонощната норма.

Азотен диоксид над нормата е измерен вчера в Плевен - 1,26 пъти над средночасовата норма, както и фини прахови частици - 5,9 пъти над средноденонощната норма. Според експертите от РИОСВ- Плевен превишенията са "поради ремонт на тролейбусната мрежа и увеличен автомобилен трафик, в съчетание с неблагоприятни за разсейването на емисиите метеорологични условия".

Наднормено съдържание на азотен диоксид е измерено и в пловдивския ж.к. "Тракия" вчера - 1,22 пъти над средночасовата норма, като превишението на фини прахови частици там е било 4,72 пъти.

Фини прахови частици в повече вчера са регистрирани общо в 18 града в страната - Благоевград, Бургас, Девня, Варна, Добрич, Горна Оряховица, Враца, Видин, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Сливен, Кърджали и Шумен. Стойностите са най-високи във Видин - 6,9 пъти над средноденонощната норма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.26 | 16:38

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини