Със 120 000 лв. осветиха рискови райони във Велико Търново

  • 26 януари 2016 13:55

  • 1896
  • 1
Със 120 000 лв. осветиха рискови райони във Велико Търново
©

Над 120 000 лева е вложила Община Велико Търново през миналата година за ремонти и изграждане на улично осветление. Целта на извършените дейности бе да се обезопасят рискови участъци в старопрестолния град, съобщиха от местната администрация.

Със заповед на кмета Даниел Панов бе сформирана комисия, която обходи целия град и набеляза проблемните места, предаде 24 часа. По експертните становища бяха набелязани мерки, които бяха реализирани на няколко етапа с оглед размера на осигуреното финансиране. Ново осветление бе монтирано в участъка от кръговото кръстовище пред телферния завод до бившето тролейбусно обръщало в промишлената зона "Дълга лъка".

Лампите по четирикилометровото трасе светнаха след повече от 20 години тъмнина. Инвестицията само в този район на Велико Търново е над 48 000 лева.

Нови стълбове и осветителни тела бяха поставени също на входа на града откъм Русе, както и в частта на бул. "България" от Западния пътен възел до Националния военен университет. Изцяло осветени бяха ул. "Иван Хаджимитров", покрай СОУ "Вела Благоева" в кв. "Бузлуджа", както и пешеходната пътека от Южния пътен възел до жп гарата, където бе нападната и убита студентката Вероника Здравкова.

За последната зона дарение направиха две фирми, като чрез пет камери се осъществява и видеонаблюдение, уточниха от общината. Сериозен ремонт бе извършен и на уличното осветление от Ректората до Корпус V на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Поправени бяха съоръженията и в подлезите на града. 10 прожектора бяха поставени над пешеходни пътеки по най-натоварените с трафик улици и булеварди.

В ход е и реализацията на проекта за видеонаблюдение на територията на Велико Търново. Вече са доставени и монтирани 36 охранителни камери. Обхванати са пространствата около входовете и изходите на града, най-конфликтните кръстовища, знакови сгради и обекти. Доставен е необходимият хардуер, предстои определяне на интернет доставчик за изграждането на мрежата и стартиране на видеонаблюдението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1896 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.26 | 17:10

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини