Плевен ще има нова Улица на цветята

  • 26 януари 2016 11:25

  • 1516
  • 2
Плевен ще има нова Улица на цветята
© Getty Images/Guliver

Плевен през пролетта ще има нова Улица на цветята. Това съобщи кметът Георг Спартански.

Тържището ще разполага с повече от 20 павилиона на производители и на частни търговци, които ще предлагат цветя от цял свят и ще съдейства за развитие на този бизнес, е убеден кметът. Сегашната Улица на цветята, която е разположена на улица "Цанко Церковски" се налага да бъде преместена, поясни Спартански.

Този цветен пазар бе създаден преди години по инициатива на Браншовата бизнес камара в подкрепа на браншовата организация, която обединява частните търговци на цветя. Мястото бе предоставено от община Плевен, но в последствие се оказа, че този терен срещу хотелски комплекс "Ростов" е частен.

Неговите собственици поискаха на това място да вложат своя частна инвестиция за построяване на сграда с обществено предназначение.

Тогава възникна необходимостта от преместването на Улицата на цветята.

Проблемът беше заметен под килима преди изборите, но не търпи повече отлагане, коментира Спартански. Той ще внесе като извънредна точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет в четвъртък /28 януари/ своето предложение за създаване на нова Улица на цветята до площада пред театъра.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1516 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.20 | 22:39

2
Цензура ли има?
FM

2016.01.26 | 13:02

1
Главната улица ще е (бодлива) и ще се нарича Кактус.

Добави коментар

Водещи новини