Лавина на Витоша. Двама загинали (видео+обновена)

  • 21 януари 2016 09:32

  • 15048
  • 3
Лавина на Витоша. Двама загинали (видео+обновена)
© ПСС

Лавина падна на Витоша.  Това съобщиха от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, които проведоха спасителната операция.

Има двама затрупани туристи, беше първоначалната информация, като по-късно бе потвърдено, че и двамата са намерени мъртви.

В 09:47ч. бе намерен затрупан в лавината човек без признаци на живот, съобщиха официално на страницата си от ПСС. Малко след това бе съобщено, че и вторият турист е открит загинал под снега.

В акцията взеха участие 14 спасители и две спасителни кучета. Спасителна акция протече на Витоша в близост до хижа "Алеко".

В района има множество паднали лавини - снежни дъски. Лавината е станала отстрани на лифта Романски.

5 лавини са паднали през нощта на Витоша, заяви Емил Нешов – ръководител на спасителната акция.

Имало е смъртоносно селфи преди лавината, като двамата туристи са изпратили снимката на свой приятел и са му съобщили, че си тръгват.

Последно са се обадили в 12 без 15 снощи, били до къщичката на „Заека“.

Последвайте канала на

Нора Виткова
15048 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.22 | 20:49

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
pokerstar

2016.01.22 | 14:25

2
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu !!!1!!1!
gdsfaq

2016.01.22 | 13:02

1
Според мен всячески се опитват да съботират Витоша като ски курорт, за сметка на Банско и Боровец, които не могат да си напълнят хотелите. Преди седмици бяха откраднали някакви кабели за лифта, миналата година лифтовете пак не работеха. Явно сега са стигнали до непредманерено убийство на хора. Този сезон приключи за Витоша. Аз включително няма да ходя там повече тази година.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини