Без ток са 5 села в община Габрово

  • 19 януари 2016 09:30

  • 1157
  • 0
Без ток са 5 села в община Габрово
© Булфото

Без ток са 5 села в Община Габрово. Това са селата Балани, Богданчовци, Костадини, Генчовци и Фърговци, информират от местната администрация. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при усложнени зимни условия. От Топлофикация Габрово съобщават за нарушено топлоподаване на нечетните номера на ул. "Стефан Караджа".

Времето в Габрово е ясно. Снеговалежите, които продължиха около 40 часа, спряха. Духа слаб северен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част достига 50 см, а за населените места във високата част на планината снежната покривка превишава 100 см. Температурата на въздуха е минус 5,8 градуса.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 11°С. Височината на снежната покривка е 100 см. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за м. "Узана" е почистен и проходим при зимни условия.

Препоръчително е използването на вериги за МПС. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново се почистват и са проходими при зимни условия. За снегопочистване и опесъчаване на улиците и пътищата в градската част от ОП Благоустрояване работят общо 20 машини. Почистващата фирма продължава почистването на общинската пътна мрежа към селата. Ръководството на дружеството уверява, че днес ще бъдат почистени всички села.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2015/ 2016 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Цанко Дюстабанов”и водят нормален учебен процес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини