Свищов и Смолян в бедствено положение (видео)

  • 17 януари 2016 19:28

  • 6252
  • 6
Свищов и Смолян в бедствено положение (видео)
© Булфото (архив)

От началото на денонощието служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили 492 спасителни и аварийни дейности. Само за последните пет часа в оперативните центрове на пожарните служби са постъпили нови 160 сигнала, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обстановката в областите Хасково, Кърджали и Смолян постепенно се нормализира, но остава усложнена в североизточната част на страната – областите Велико Търново, Русе и Силистра. На място пожарни екипи продължават да оказват съдействие на местната власт и засегнатите хора. Към момента силите и средствата на ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 24 произшествия. Екипите работят главно по евакуация на хора от закъсали автомобили и осигуряване на медицинска помощ, където е необходимо.

Област Велико Търново
На територията на община Свищов е обявено бедствено положение. В ранния следобед с верижна техника на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Велико Търново успешно бяха евакуира трима младежи от лек автомобил, закъсал по пътя за село Совата, Община Свищов. Младежите са в добро здравословно състояние.

Област Силистра
Поради снегонавявания остава затворен пътят Силистра – Русе. Над 50 човека бяха евакуирани от служители на пожарната. Техните леки автомобили закъсаха по-рано през деня по направленията Силистра – Ситово и Силистра – Средище.

Област Русе
На територията на общините Сливо поле и Две могили е обявено бедствено положение.
Силният снеговалеж усложнява пътната обстановка и на територията на област Русе. Въведена е забрана за движение по републиканската пътна мрежа на автомобили с тегло над 10 тона. Затворен за движение за всички превозни средства е главен път Русе – Бяла. Общинските пътища на територията на областта се почистват.
Служители на пожарната служба са транспортирали бременни жени от селата Николово и Семерджиево до МБАЛ – Русе.

Област Хасково
Оперативната обстановка се нормализира. Поради преливане на река Харманлийска в района на село Динево са наводнени 32 къщи, извършва се отводняване. Пътят Хасково - Динево остава затворен за движение.

Област Кърджали
Свлачища затвориха пътя до махалите Садиево и Малък Егрек на село Лимец, община Крумовград. Предприемат се действия за осигуряване на алтернативни маршрути.

Област Смолян
Обявено е бедствено положение на територията на цялата община Смолян и частично бедствено положение за Доспат и село Барутин. Въведени в действие са плановете за действия при наводнение. Към момента пожарникари работят по отводняване на жилищни сгради и пътна инфраструктура.

Област Монтана
Проходът „Петрохан“ е отворен за движение за превозни средства до 12 тона.

Последвайте канала на

6252 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Pokerstar

2016.01.18 | 09:50

6
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu

2016.01.18 | 09:50

5
Свинетка Павлова !
важно!

2016.01.18 | 09:50

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
yarakov

2016.01.18 | 08:19

3
Брееее да не сте карали колите си безъъъъ ЛИЛИ ВИНЕТКАААА
gost

2016.01.18 | 08:00

2
Ama ne se pritesniavaite maschinite idvat.
Веселин Василев

2016.01.18 | 08:00

1
В щатите има урагани,торнадо.В Япония - цунами.в Индия земетресения,а у нас при маленкият сеговалеж умираме - да Ви го начукам.

Добави коментар

Водещи новини