Кинаджиите окастрили растителността пред Деветашката пещера

  • 15 ноември 2011 10:59

  • 2402
  • 0
Кинаджиите окастрили растителността пред Деветашката пещера
© Булфото

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен ще състави акт заради премахната растителност пред Деветашката пещера при подготовката на снимките на кино продукцията "Непобедимите" 2. Това съобщи директорът Рени Атанасова.

При проверка на екоинспекцията е констатирано нарушението, за което ще бъдат санкционирани по съответния законов ред организаторите на екипа, допълни Атанасова. Те са запознали представителите на инспекцията с бъдещите си планове. Не е предвидено по време на снимките използване на пироефекти, палене на огън, шумни дейности или взривове. Няма да се използват тежки машини.

Декорите са монтирани в светлата част на пещерата по начин, при който не е нарушена целостта на скалите, каза Атанасова. По думите й, след като бъдат направени снимките в пещерата, ще бъдат използвани съвременни технически способи, включително и компютърна анимация, за да бъдат създадени ефектите, предвидени в сценария на кинопродукцията.

Рени Атанасова уточни, че ако се спазят всички условия, които плевенската екоинспекция е поставила пред снимачния екип, няма да има опасности за прилепите в пещерата.

Последвайте канала на

2402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини