Ремонтират Аспаруховия мост, слагат 3-метров парапет срещу самоубийци

  • 14 януари 2016 13:54

  • 1399
  • 1
Ремонтират Аспаруховия мост, слагат 3-метров парапет срещу самоубийци
©

Триметров парапет ще огражда Аспаруховия мост, като целта е превантивна мярка срещу самоубийствата.

Това каза пред Дарик арх. Борислав Игнатов. След ремонта по моста трябва да има велоалеи и нови пешеходни зони - от едната страна на моста ще е тротоарът, а от другата - велоалеята. За ремонта на Аспаруховия мост се говори от доста време. Той ще струва 35 милиона лева и трябваше да започне в началото на тази година. В края на декември обаче регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че в бюджета за следващата година не са осигурени необходимите средства за рехабилитация на Аспаруховия мост. Във Варна тя обясни, че това зависи от възможността за добра събираемост на приходите.

Предвижда се поставяне в асфалта на нагревателна система за топене на лед и сняг. Поддържането на пътищата чисти и безопасни с подобен метод е често срещата практика в северните държави. Системата може да бъде изградена с помощта на нагревателни кабели, вградени в асфалта. За захранването им може да се ползва електричеството за тролеите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.15 | 13:33

1
Вдигнете приходите на хората с три пъти и няма да има самоубийци ! Тъпаците от ГРОБ,вместо да използват соларна енергия,ще крадат ток от тролеи !!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини