Три снегопочистващи фирми във Варна няма да получат пари

  • 13 януари 2016 16:49

  • 1593
  • 1
Три снегопочистващи фирми във Варна няма да получат пари
© Булфото

Три снегопочистващи фирми във Варна няма да получат пари, тъй като не са си свършили работата след снега в началото на януари. Това са фирмите в районите „Одесос“, “Младост“ и „Аспарухово“.

Сериозни глоби ще има и за фирмите в районите „Приморски“ и „Владислав Варненчик“, каза кметът Иван Портних. При един недотам обилен снеговалеж се предизвика едно неудобство за всички, които живеем в града, и беше нарушен в известна степен нормалният ритъм на живот. Безусловно основните пътни артерии бяха разчистени, работиха училища, детски градини, социални заведения, но пак подчертавам, че това беше в условията на един недотам силен снеговалеж, с който просто фирмите, поради слаба организация, не се справиха. Поради това няма да получат и пари. Респективно, фирмите, които отговаряха за почистването на спирки и подлези в същите три района, няма да получат също нито една стотинка, защото категорично не успяха да се справят със ситуацията въпреки уверенията, че имат необходимата организация и необходимия ресурс, заяви варненският кмет, цитиран от БНР.

Санкционирани са и сметопочистващите фирми във Варна. Засега е ясно, че една от тях ще бъде глобена със 120 хиляди лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
000

2016.01.13 | 18:17

1
БРАВО, само така, - ако асвалтираш и ул. В. Друмев - няма да имаш грешка

Добави коментар

Водещи новини