О, Мухаммад, ти си изпратен за милост на световете, пише в Корана, а не се зове за война

  • 13 януари 2016 09:22

  • 3108
  • 1
О, Мухаммад, ти си изпратен за милост на световете, пише в Корана, а не се зове за война
© Булфото

Ахмед Ахмедов, главният секретар на Мюфтийство, изказа своите съболезнования към жертвите на терористичния атентат в Истанбул, както и към семейството на убития във Враца Тодор.

Припомняме ви, че вчера терорист се самовзриви на площад „Султанахмед“ в най-големия турски град и загинаха 10 туристи, а 15 бяха ранени.

„За съжаление през последните години твърде много в общественото пространство се говорят неистини за мюсюлманската религия“, каза в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Ахмедов.
Той цитира Корана и заяви, че в него е написано: „О, Мухаммад, ти си изпратен за милост на световете“, а членовете на „Ислямска държава“ казват: „О, Мухаммад, ти си изпртатен с меч за милост на световете“. „Няма думата меч в автентичния Коран. Случващото се остро се осъжда“, каза той. „Под никаква форма в Корана няма повеля, която да провокира мюсюлманите да водят война и да се борят срещу неверниците, а напротив - в него пише за мира, който трябва да бъде съхранен“, заяви Ахмедов.

През последните години има групи от хора, които правят всичко възможно да подменят автентичното послание на ислямската религия, отново заяви с огорчение говорителят на Главното мюфтийство. „Не приемаме ИД да има претенции да бъде държава. За да може да има подобна държава, това трябва да бъде признато от обществеността. Джихад се обявява само от държавен ръководител“, обясни той и добави: „Джихадът е термин и понятие в ислямската религия, който е насочен към самоусъвършенстването на личността, а не към това други хора да се карат да приемат твоите убеждения. Мюсюлманин може да воюва единствено и само, когато това го прави в своя самозащита, когато е нападнат отвън“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.24 | 10:21

1
Колко хора са избити в Сирия ,ама щом посегнаха на гаджалите ,рев до бога ,пардон ,до Аллаха !

Добави коментар

Водещи новини