3000 лв. глоба за фирма, приготвяла храна за детски градини

  • 12 януари 2016 10:36

  • 1437
  • 2
3000 лв. глоба за фирма, приготвяла храна за детски градини
© Булфото

Глоба в размер до 3000 лв. ще бъде наложена на фирмата, в чиято кухня се приготвя и разпределя храната за детските градини, след проверката на Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи шефът на Дирекцията Георги Станков, информира Дарик.

Причината е неспазване на мониторинговата програма на водата, или нарушаване на графика, според който периодично се вземат проби от водата за гответе и миене и се изпращат в централна лаборатория. В млечните кухни също са открити малки нередности, но за тях ще бъде направено само предписание.

Проверката на Агенцията бе предприета в кухнята, където се приготвя и разпределя храната за детските градини, също и в „Млечните кухни“ на 6 януари. Поводът бе сигнал от майка за намерена хлебарка в храната от кухнята и други сигнали за недостатъчна хигиена в местата, където се приготвя и разлива храна за децата. Сигналът бе до кмета Добри Беливанов, който сигнализира Агенцията по храните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1437 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
drbr

2016.02.23 | 22:38

2
Ето къде... "Политическа метла омахва началници в хасковската Агенция по храните. Изненадващо, по новия устройствен правилник си заминават не само редови инспектори ами и шефове. ГЕРБ-активиста от Любимец Георги Станков сменя сегашния началник на БАБХ Кирил Делчев"

2016.01.12 | 10:59

1
къде, че нещо не става ясно?

Добави коментар

Водещи новини