Община Тунджа иска промени в Закона за обществените поръчки

  • 08 януари 2016 16:17

  • 1018
  • 0
Община Тунджа иска промени в Закона за обществените поръчки
©

Чрез Сдружението на общините в България от Община Тунджа ще поискат промени в Закона за обществените поръчки, съобщи БНР.

Правен абсурд остави без ремонтирани улици над 20 села в общината през миналата година.

Най-големият проект на община Тунджа за 2015 година, финансиран със собствени средства, се провали, благодарение на правен абсурд, твърди кметът на община Тунджа Георги Георгиев, цитиран от Националното радио.

От бюджета на община Тунджа за финансиране на проект "Ремонт на улична пътна мрежа" бяха отпуснати 1 250 000 лева. След процедурите по Закона за обществените поръчки е избран изпълнител. Фирмата, която не е спечелила поръчката, обаче обжалва.

Мотивът на кмета на община Тунджа да не сключи договор с жалващата се фирма, е че в онзи момент фирмата е била длъжник на държавния бюджет. Фирмата завежда дело и в края на ноември ВАС се произнася в нейна полза, съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев: "От тук нататък, аз какво трябва да правя - не знам. Да сключвам ли договори, да не сключвам ли. Рискувам да се повтори тази ситуация".

Разминаването идва от факта, че по процедура от общините са длъжни да изискат от НАП удостоверение за задължения на фирмата, спечелила търга, към държавата, и ако има такива, да не се сключва договор. До сключването на договора обаче, фирмата може да погаси задълженията си и да оспори решението на Общината.

Последвайте канала на

1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини