Похвалиха кабинета за реакцията при конфликта в Катуница

  • 14 ноември 2011 14:35

  • 661
  • 0
Похвалиха кабинета за реакцията при конфликта в Катуница
© Булфото

Българското правителство получи положителна оценка от Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) за реакцията по време на конфликта в Катуница, съобщиха от Министерството на външните работи.

Позицията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е била изказана от директора на Бюрото по демократичните институти и правата на човека Янез Ленарчич в писмо до външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

ОССЕ приветства стъпките, предприети от полицията и правосъдието за възстановяването на обществения ред и предотвратяването на етнически конфликти, пише в съобщението.

"Бюрото по демократичните институти и правата на човека оценява ясната и недвусмислена позиция на правителството на България, както и на политическите, религиозни и обществени лидери във връзка с проявите на насилие в село Катуница.

Бързите действия и сътрудничеството с ромската общност след случилото се са решаващи за овладяване на ескалацията на подобно напрежение", пише още в писмото.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини