Влакът Монтана-Берковица ще преминава със скорост до 25 км/ч през ромската махала

  • 07 януари 2016 15:33

  • 2181
  • 5
Влакът Монтана-Берковица ще преминава със скорост до 25 км/ч през ромската махала
© Булфото (архив)

Жители на ромския квартал на Монтана "Огоста" се срещнаха с представители на ръководството на БДЖ и Националната компания "Железопътна инфраструктура" по повод зачестилите атаки срещу влаковете по линията Монтана-Берковица в района на квартала, съобщи БТА.

Срещата бе организирана от областния управител на Монтана Ивайло Петров, присъства и кметът на областния град Златко Живков.
Ромите и представителите на държавния превозвач се споразумяха влакът да преминава със скорост до 25 километра в час през квартала и да подава звукова и светлинна сигнализация при приближаване към него. Назначена бе комисия с представители на ромите и експерти от БДЖ, които да преценят как да се повиши сигурността на пресичащите линията хора от квартал "Огоста". Основен вариант е изграждане на железопътен прелез в района на квартала. Отхвърлено бе искането на ромите за закриване на железопътната линия.

След като в края на месец декември 2015 година влакът за Берковица блъсна пресичаща линията възрастна жена от "Огоста", в квартала имаше осем инцидента с хвърляне на камъни по преминаващи влакове. Счупени бяха предно панорамно стъкло на машината и множество странични стъкла на вагоните. Заради това от БДЖ решиха да спрат временно влаковете по линията Монтана-Берковица и от 3 януари т.г. те не пътуват.

При преминаването на първия влак след възстановяването на движението по линията ще има комисия от представители на БДЖ, ромите и полицията. Те ще наблюдават дали някой ще хвърля камъни по влака. От полицията в Монтана обявиха, че по осемте случая с нападение на влаковете има заведени досъдебни производства и заподозрени. Част от къщите в квартал "Огоста" са извън регулация, а някои от тях са на 5-6 метра от ж.п. линията, обявиха от общината в Монтана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2181 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
егати абсурда

2016.02.17 | 18:47

5
АМИ ТИЯ МАНГУСТИ С НЕЗАКОННИТЕ КЪЩИ ВМЕСТО ДА ГИ ИЗСЕЛВАТЕ И БУТАТЕ, ВИЕ ГИ ВКЛЮЧВАТЕ В КОМИСИИ И ИМ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЖЕЛАНИЯТА???? МИ УТРЕ МОЖЕ И У ВАС ДА ГИ ПУСНЕТЕ И В СПАЛНИТЕ СИ, ЩОТО ИМАТ СЕКСУАЛНИ ЖЕЛАНИЯ???? ЕГАТИ АБСУРДА -ИНТЕРЕСНО ЗА БЪЛГАРИТЕ ДОСЕГА ЗАЩО НЕ Е ИМАЛО НАДЛЕЗИ И ОТКЪДЕ ПРЕМИНАВАТ ТЕ???
FM

2016.01.08 | 11:56

4
На всички ЖП линии да сложат пешеходни пътеки, и пешеходците са с (предимство). Тъпи управляващи, и това е.

2016.01.08 | 11:56

3
Тъкмо мангустите/да ме прощават животинките/ по-лесно да уцелят влака.

2016.01.07 | 22:53

1
Ами утре сия сигани с всичко незаконно около тях като им дойде желанието, за снождане с вашите жени какво ще правите?

2016.01.07 | 22:53

2
Ще им определят дати.От 1 до 15 число на месеца жените от Северна България са на ваше разположение, а от 16 до края на месеца от Южна България.Ха да ни е честито бъдещето.

Добави коментар

Водещи новини