Затвориха инсинератора на ВМА - замърсява с опасни газове

  • 14 ноември 2011 12:16

  • 1281
  • 0
Затвориха инсинератора на ВМА - замърсява с опасни газове
©

Със заповед на Директора на РИОСВ - София, експерти от екоинспекцията съвместно с представител на Областна администрация София-град, затвориха инсталацията за третиране на опасни болнични отпадъци към ВМА. Оператор на инсинератора е фирма „Медиком” ЕООД, съобщиха от инспекцията.

При извършена проверка на място през юни 2011 г. е констатирано, че в инсинератора няма монтирани системи за непрекъснати собствени и периодични измервания. Дадено е предписание в едномесечен срок да бъдат монтирани тези системи. При направена последваща проверка е констатирано неизпълнение на предписанието, т.е.дружеството не е изпълнило задължителните изисквания дадени в разрешението за дейност с отпадъци.

Проверката на инсинератора към ВМА е направена след постъпили жалби в столичната екоинспекция за замърсяване на атмосферния въздух в района на академията. Инсинераторьт ще бъде затворен до монтиране на системата за непрекъснати измервания и системата за периодични измервания на емисии вредни вещества с цел преустановяване на вредните последици за околната среда.

Последвайте канала на

Novini.bg
1281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини