Софиянци почетоха 168-годишнината от рождението на Христо Ботев (снимки)

  • 06 януари 2016 14:50

  • 1508
  • 2
Софиянци почетоха 168-годишнината от рождението на Христо Ботев (снимки)
© Булфото

168 години от рождението на Христо Ботев бяха отбелязани днес пред бюст-паметника на поета-революционер в Борисовата градина.

Ботев ни завеща безкрайната любов към своя народ и безрезервната си увереност в бъдещето на свободна България, заяви в словото си Димитър Главчев - заместник-председател на Народното събрание. Нека си спомним сега, в днешните трудни времена на разделение, на недостиг на ценности и национални идеали, онова, което ни е завещал чрез думите и делото си, призова той. Днес е време да се вслушаме в критичните му думи, с който се опитва да вдъхне вяра и оптимизъм в народа си, да го накара да се бори за това, което е важно, каза Главчев.

Поздравително слово произнесе и заместник-ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. д-р Георги Вълчанов, а президентският секретар по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов прочете поздравление от държавния глава Росен Плевнелиев. В церемонията участва хор "България" с диригент Валентин Бобевски, а гвардейци от Националната гвардейска част изпълниха военен ритуал с поднасяне на венци и цветя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2016.01.07 | 07:27

2
И, какво е общото на, София и Христо Ботев.

2016.01.06 | 20:59

1
...............стига ми тая награда да каже нявга народа.......

Добави коментар

Водещи новини