Пореден взрив в Ловнидол

  • 14 ноември 2011 08:13

  • 2544
  • 1
Пореден взрив в Ловнидол
© Булфото

Преди да влязат хора, които да могат да направят оглед, ще пуснем робота и безполотния самолет. Утре могат да отидат хора, а и безпилотния самолет може да го отложим за утре. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност” главен комисар Николай Николов.

В 23.50 ч. снощи е бил е последният взрив във военните поделения в село Ловни дол, в което в събота имаше взривове на боеприпаси. По думите му това означава, че ако това последният взрив, поне 24 часа трябва да минат, за да се направи оглед на мястото. Все още е рано да кажем дали пожар е причина за избухването на снарядите, подчерта Николов. За мен най-вероятната хипотеза е някакво запалване, поясни той и заяви, че не може да има умишлено запалване. От своя страна зам.-министърът на отбраната Валентин Радев заяви, че най-вероятната причина е пожар в склада.

По думите на кмета на Севлиево Иван Иванов няма опасност от обгазяване в района на село Ловни дол. Спокойна е обстановката, добави още кметът, който съобщи, че в 8.20 се е чул поредният взрив във военните складове.

Теоретично всичко е възможно. Най-вероятната причина е пожар, но засега не можем да говорим. Може дори незагасена цигара да е причината за пожара. Какво друго може да причини взривяването, освен пожара. Умишлено взривяване на снарядите не допускат, предвид охраната там. А охраната и изискваният за безопасност са спазени. Не сме установили никакво отклонение от нормата и не е напрсвено никакво административно нарушение. Това са военни складове и ако гръмне в един, не очакваме да гръмне и в съседен, каза Николай Николов.

Последвайте канала на

2544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.11.14 | 12:57

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини